MojaLekáreň.sk

Geloren - konská dávka výživy

Jazdectvo je ušľachtilý šport a koňovi by sa pri tom mala venovať všetka starostlivosť. Chovatelia majú na výber mnoho veterinárnych prípravkov, ale aj kozmetiky či doplnkov stravy. Čo sa týka starostlivosti o kĺbový aparát koňov, tiež je tu k dispozícii mnoho prípravkov.

Geloren - konská dávka výživy
Zdielať
Navštívte súvisiacu produktovú kategóriu

Jedným z nich je aj Geloren, ktorý je vhodný zvlášť pre kone vystavené vyššej záťaži (či už ide o šport, jazdectvo, alebo pracovné plemená), pre staršie kone a kone s príznakmi kĺbových ťažkostí.

Užívanie lieku

Liek by sa mal užívať 3 mesiace a potom na 2 mesiace vysadiť. Báť sa však nemusíte, účinok pretrváva aj počas prestávky, a to v dĺžke 1 - 3 mesiacov. Ide o špičkové, prírodné a bezpečné doplnkové krmivo pre kone. Celé balenie Gelorenu HA obsahuje 90 tabliet.

Úľava sa objavuje už po 2 týždňoch užívania, naplno sa prejaví o 2 mesiace.

Gélové tablety môžete koňovi podávať celoročne.

Zloženie

Čo je základom Gelorenu HA:

  • Kyselina hyalurónová - pôsobí ako lubrikant a tlmič nárazov. Zmierňuje bolesť a zápaly (nie je potrebné užívať MSM), potláča degradáciu chrupavky.
  • Chondroitín sulfát - stavebný kameň chrupaviek, kostí, šliach a väzov. Chrupavke dodáva pružnosť, je protizápalový.
  • Želatína - zdroj aminokyselín a látok pre tvorbu kolagénu. Je podstatná pri regenerácii väzov a šliach a pri výžive kĺbov.

Dávkovanie

Geloren sa komfortne užíva, má presné dávkovanie a dobre chutí.

Kone nad 400 kg berú 180 mg kyseliny hyalurónovej, teda 3 kocky denne. Ak je váš koník výrazne menšej hmotnosti, povedzme okolo stovky, zodpovedá vstrebateľná dávka 60 mg kyseliny hyalurónovej jednej tablete kĺbovej výživy Geloren.

Pre rýchlejší nástup účinku alebo pri silnejších artritických ťažkostiach je možné prvý týždeň podávať dvojnásobné množstvo bežnej dávky. Geloren sa môže podávať aj ako forma maškrty alebo odmeny za výkon vášho miláčika. Je ideálny aj ako cvičebná pomôcka pri tréningu.

Želatína je sladká a má višňovú príchuť. Je trochu tuhšia než gumený medvedík a ľahko sa krája. Jedna kocka obsahuje ekvivalent zodpovedajúci kávovej lyžičke cukru (8 gramov cukru + glukózo-fruktózového sirupu). Niektoré kone sa musia naučiť prijímať mäkkú formu.

A aký je celkový obsah účinných látok v jednej tablete?

  • Kyselina hyalurónová - 60 mg
  • Chondroitín sulfát - 285 mg
  • Želatína - 2000 mg

Ak máte s prípravkom dobré skúsenosti, budeme radi, ak nám napíšete, ako sa váš koník zlepšil v preskokoch prekážok, alebo aký bol jeho nový rekord!

Témy článku
Zvieratá
Navštívte súvisiacu produktovú kategóriu
Potreby pre zvieratá

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.