MojaLekáreň.sk

Betaglukány (Imunoglukány)

Betaglukány (niekedy nazývané imunoglukány) sú prirodzene sa vyskytujúce polysacharidy, ktoré sa nachádzajú v hubách, baktériách a rastlinách. Nájdete ich v našom sortimente výživových doplnkov - či už vo forme liečivých húb, ako je hliva ustricová, shiitake, reishi, alebo vo forme obilných betaglukánov.

Betaglukány (Imunoglukány)
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Účinky beta-glukánov (immonuglukánov)

Podľa zoznamu schválených zdravotných tvrdení EÚ možno povedať, že betaglukány z obilnín prispievajú k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi, ak sa ich konzumuje aspoň 3 g denne.

Ak chcete riešiť obmedzenie nárastu glukózy v krvi po jedle, odporúča sa konzumovať aspoň 4 g ovsených alebo jačmenných betaglukánov súčasne s týmto jedlom. Nové štúdie s betaglukánmi poukazujú aj na ďalšie možné pozitívne účinky na organizmus.

Výživové doplnky a čistota výrobkov

Najaktívnejšou formou sú beta-1,3-D glukány, ktoré sa používajú aj v rôznych výživových doplnkoch. V niektorých krajinách sú beta-glukány schválené aj ako lieky, napr. v Japonsku je beta-glukán schváleným liekom už viac ako 30 rokov.

Čistota betaglukánov je pre ich účinok veľmi dôležitá. Preto si vyberajte výrobky, ktoré zaručujú čistotu najmenej 70 %.

V našom e-shope medzi tieto produkty patria: a ďalšie produkty, ktoré nájdete v pravej navigácii alebo priamo v tele článku.

Čo sú betaglukány

Beta glukány sú súčasťou nerozpustnej a rozpustnej vlákniny, ktorá je veľmi dôležitá pre správne fungovanie nášho tráviaceho traktu. V strave pôsobia aj ako prebiotikum, najmä pre laktobacily a bifidobaktérie.

Ktoré betaglukány sú najpoužívanejšie

Najčastejšie sa používajú betaglukány
  • obilné (najvyšší obsah beta-glukánu majú jačmeň a ovos),
  • hubové (medzi ich zdroje patrí hliva ustricová, huba šitake, reishi alebo huba brazílska)
  • kvasnicové (používajú sa pivovarské alebo pekárske kvasnice)

Imunoglukán

Produkty Imunoglukán obsahujú patentovanú účinnú látku Imunoglukán P4H® so zinkom a vitamínom C na podporu imunity - ide o biologicky aktívny polysacharid s prevahou beta-glukánu - konkrétne beta-(1,3/1,6)-D-glukánu pleuránu. Získava sa extrakciou z hlivy ustricovej (Pleurotus ostreatus).

Imunoglukán je vhodný aj pre deti, pre ktoré je dostupný vo forme sirupu. Po konzultácii s pediatrom sa môže podávať deťom už od 1 roka. Môže sa používať dlhodobo.
Témy článku
Zdravie z prírody

Prečítajte si tiež

Lymská borelióza je infekčné ochorenie, ktoré do nášho organizmu doručí nakazený kliešť, vo chvíli, keď začne sať krv. Lymskou boreliózou sa na Slovensku ročne nakazí zhruba tri a pol tisíc ľudí. Ide…

viac

Tiež ste sa stretli s názvami prvá, druhá, tretia, štvrtá, piata, šiesta a siedma detská choroba? Číslovanie chorôb pochádza z čias, keď sa ešte veľa nevedelo o tom, čo choroby spôsobuje. Tieto…

viac

Bielkoviny sú základnými stavebnými prvkami nášho tela a telo sa bez nich nezaobíde. Získava ich prostredníctvom stravy a neukladá ich. Proteíny sú veľmi obľúbené u športovcov, pretože pomáhajú…

viac

Všetky granule pre psov nie sú rovnaké. Rovnako ako pri ľudskej strave by sme mali dbať na to, aby váš domáci miláčik dostával všetky zložky, ktoré potrebuje. Ak vám to finančná situácia dovoľuje,…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.