MojaLekáreň.sk

5 dôvodov, prečo používať ekodrogériu

Ekodrogéria je „in” a zoženiete ju už takmer vo všetkých obchodoch s drogistickým tovarom. Prečo ju začať používať sa dozviete v našom článku.

5 dôvodov, prečo používať ekodrogériu
Zdielať
Navštívte súvisiace produktové kategórie

Tip od našej lekárničky

"Vyberajte ekodrogériu podľa zloženia. Pre ľahké zorientovanie odporúčam knihu Víta Syrového - Tajemství kosmetiky. Ďalším ukazovateľom kvality sú potom eko certifikáty danej značky - napríklad Eco Garantie, EcoCert Natural Detergent alebo Vegan Society." (PharmDr. Kamila Horníčková)

1. Šetrí vaše zdravie

Prvým dôvodom je nepochybne fakt, že ekodrogéria je veľmi šetrná ako k vašemu zdraviu, tak k životnému prostrediu. Certifikované označenie „EKO” môže získať len výrobok, ktorý obsahuje len prírodné látky, ktoré sa dokážu v prírode voľne rozkladať a neznečisťujú ju. Vďaka prírodnému zloženiu je ekodrogéria aj ďaleko priateľskejšia k ľudskej pokožke, to znamená, že ju dobre znášajú aj ľudia s citlivou pokožkou a malé deti, alergici a astmatici.

2. Chráni životné prostredie

Ekodrogéria na rozdiel od bežnej drogérie, neobsahuje suroviny z ropy, fosfáty, optické rozjasňovače , syntetické vonné látky, konzervanty, farbivá, geneticky modifikované enzýmy ani petrochemické činidlá alebo bieliace aktivátory, ale len prírodné kompletne biodegradibilné (rozložiteľné) látky, ktoré majú na vodný systém minimálny dopad.

3. Je účinná

Ďalším dôvodom je jej účinnosť, ktorá úspešne konkuruje „neekologickým produktom”. Prírodné zložky sú tiež rovnako účinné a spoľahlivé ako syntetické. Ľahko si poradia s nečistotami v kuchyni, v kúpeľni, vyperú prádlo, odstránia odolnú mastnotu z hrncov, a to všetko bez zbytočných škodlivých látok. Skrátka, kto niekedy vyskúša ekologické tablety do umývačky, ekologické pracie prášky, či iné ekologické pracie, či čistiace prostriedky, ten sa ku „starej“ klasike už obvykle nevráti.

4. Netestujte sa na zvieratách

Milovníci zvierat, spozornite! Pádnym dôvodom pre používanie ekodrogérie je skutočnosť, že bezpečnosť a zdravotná nezávadnosť týchto ekoproduktov nie je testovaná na zvieratách. Na obaloch ekologických výrobkov obvykle nájdete, okrem certifikovanej značky, aj značku „králika“, ktorý toto tvrdenie o netestovaní na zvieratách potvrdzuje.

5. Je kvalitná a v širokej ponuke

Posledným dôvodom prečo stojí za to ekodrogériu vyskúšať, je jej vysoká kvalita a široká ponuka produktov, z ktorej si vyberie určite každý. Ekologické prášky na pranie, ekologické tablety do umývačky, eko aviváže, eko mydlá alebo ekologické čistiace prostriedky, to je len malý výpočet toho, čo v eko kvalite môžete dnes nájsť.

Ak ste človek čistotný a poriadkumilovný, ekológ, milovník zvierat, rodič, náročný zákazník, či človek, ktorému len nie je životné prostredie ľahostajné, ekodrogéria je pre vás tou správnou voľbou a je na čase ju vyskúšať.

Navštívte súvisiace produktové kategórie
Kozmetika a hygiena Kozmetika a hygiena Bio potraviny

Prečítajte si tiež

Hylak Forte nie je dostupný v lekárňach (kamenných aj internetových). Podľa predbežných informácií by mohol byť k dispozícii v júli 2024. Keďže ide o registrovaný liek so špecifickým zložením,…

viac

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.