Špeciálna múčna zmes na pečenie vyrobená na Slovensku, ktorá poteší vegánov, celiatikov, osoby s HIT, no aj ľudí s laktózovou intoleranciou.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Návod na prípravu jedného chleba: Do 260 ml vlažnej vody pridajte 27 ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 300 g tejto múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne spracujte. Z takto pripraveného cesta vyformujte 2 bochníčky, ktoré nechajte odležať 5 minút. Po oddychu cesto opäť rukami prepracujte, aby v ňom neostal vzduch.
Potom už iba bochníky dajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov aspoň 78 minút.
Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Použitie ohňovzdornej misy nie je potrebné.
Z celého balenia môžete upiecť dva cca 430 gramové chleby.
Ak si chcete upiecť dokonalý bezlepkový chlieb musíte bezpodmienečne dodržať nasledovné:
– V prvom rade múčnu zmes a vo vode rozmiešanú citrónovú šťavu alebo jablčný ocot dôkladne spracujte. Nikdy nepoužívajte kyselinu citrónovú ani klasický ocot!!!
– Cesto vypracované pomocou ručného mixéra rozdelíme na dve časti. Z 500g múčnej zmesi vyformujeme dva bochníky, ktoré ručne dôkladne prepracujeme ešte raz. Vrch bochníkov hlboko narežeme a potrieme kokosovým tukom.
– Chlieb je nutné zvrchu narezať preto, aby sa vzniknutý vzduch vďaka účinku citrónovej šťavy a sódy bikarbóny ľahko vyparil. Takto nebude chlieb zdeformovaný, nebude na ňom hrboľ.
– Pretože pečieme 2 menšie bochníky, ľahšie a dôkladnejšie sa prepečú. Nikdy nedávajme chlieb do formy na pečenie, aby chlieb nebol vlhký, lebo v tom prípade sa neprepečie dostatočne.
– Upečený chlieb nechajme na mriežke vychladnúť, zakrytý kuchynskou utierkou. Krájajme a podávajme len úplne vychladnutý chlieb.
Na obale je uvedené, že tento chlieb nie je vhodný na pečenie v pekárni na chlieb. Je to z dôvodu, že múčna zmes neobsahuje droždie, preto nie je nutné nechávať chlieb vykysnúť.
Ale ak vynecháte program kysnutia, môžete si upiecť chlieb aj v pekárni na chlieb.
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia, starostlivo uzavreté! Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 600 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Každý pracovný deň o
9:00
-
14:00
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.