Slzovka obyčajná patrí k často využívaným bylinám v tradičnej čínskej medicíne a má široké uplatnenie tiež v kuchyni. Neobsahuje lepok.
Na sklade viac ako 5 kusov Pozajtra odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Slzovke obyčajnej (Coix lacryma-jobi) sa hovorí Jóbove slzy alebo Biela perla východu. V tradičnej čínskej medicíne sa využíva ako antioxidant. Slzovka neobsahuje lepok, takže je ideálnou potravinou pre osoby trpiace celiakiou.
Pred varením slzovku dobre prepláchnite pod tečúcou vodou a potom máčajte minimálne 30 minút, nič ale nepokazíte, keď si ju namočíte aj deň vopred. Pokiaľ ju budete variť na slano, potom k nej môžete zároveň pridať aj koreňovú zeleninu, ktorú na konci varenia buď vyberiete, alebo ju môžete spolu so slzovkou rozmixovať.
Samotnú slzovku môžete konzumovať ako prílohu, pridať ju do ryže a v polievkach s jej pomocou nahradíte krúpy. Uvarená a rozmixovaná sa pridáva do rôznych kaší, placiek, nátierok, nákypov a mletého mäsa.
Energia: 1612 kJ/388 kcal; Tuky: 7,4 g - z toho nasýtené 1,05 g; Sacharidy: 67,1 g - z toho cukry 3,8 g; Vláknina: 3,6 g; Bielkoviny: 13,3 g; Soľ: 0,05 g; Vlhkosť: max. 15 %.
Thajsko.
Bez alergénov
250 g
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.