Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Mandle obsahujú viac ako 45% mononenasýtených a polynenasýtených kyselín, okrem toho ale obsahujú aj pomerne veľké množstvo ľahko stráviteľných bielkovín a vlákniny. Z minerálov v nich nájdete nezanedbateľné množstvo vápnika, fosforu a draslíka, z vitamínov potom predovšetkým tie z radu B a v 100 g mandlí dokonca trojnásobok referenčnej hodnoty príjmu vitamínu E.
Mandle lúpané sú určené na priamu konzumáciu, môžu sa pražiť, piecť. Mandle sa hodia na dochutenie sladkých pokrmov, na ozdobenie dezertov, musli, jogurtov alebo cereálnych kaší. Zvlášť lahodné sú na prípravu nátierky alebo mandľového mlieka a masla.
Nutričné hodnoty v 100 g: 2379 kJ, 575 kcal, bielkoviny 21 g, tuk 53,5 g, sacharidy 3,5 g, vláknina 14,3 g.
Krajina pôvodu: Španielsko.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.