Kypriaci prášok, bezlepková a bezfosfátová prímes, používaná úplne rovnako ako bežný kypriaci prášok na zväčšenie objemu a odľahčenie textúry pečiva.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Funguje na princípe uvoľňovania oxidu uhličitého do cesta acidobázickou reakciou. Tým vznikajú bublinky, ktoré cesto nakyprujú. Regulátorom kyslosti je vínny kameň alebo hydrogenvinan draselný, kypriacou látkou jedlá sóda alebo hydrogénuhličitan sodný. Po kypriacom prášku siahneme v prípadoch, keď nechceme v pečive nežiaducu príchuť fermentačných produktov kvasiniek z droždia.
EU
Použijeme ho rovnakým spôsobom ako bežný kypriaci prášok. Na 500 g sypkých surovín pridáme 3 lyžičky (21 g) prášku. Ak nahradzujeme týmto práškom bežný kypriaci prášok v sáčku, potom tri lyžičky tohto prášku zodpovedajú 1 sáčku bežného prášku do pečiva. Kypriaci prášok z jedlej sódy a vínneho kameňa má sklon začať kypriť už pri izbovej teplote. Preto odporúčame vkladať cesto do rúry a piecť čo najskôr po zapracovaní kypriaceho prášku. To sa týka najmä redších trených ciest.
Skladujte vždy dobre uzavreté na suchom mieste.
Balenie obsahuje 10 x 21 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.