Arašidová pasta (tiež arašidové maslo) je béžový krém hustej konzistencie.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Búrske či arašidové oriešky sú z botanického hľadiska vlastne strukovina. Ide o plody (struky) rastliny s názvom arašidy. Jemný arašidový krém, ktorému sa tiež niekedy hovorí arašidové maslo, vzniká rozomletím čerstvo upražených arašidov. Je bez pridaných sladidiel alebo tuku. Oriešky sú veľmi bohaté na živiny. Obsahujú vitamín B1, B3, B5, B6 a B9, antioxidanty a napríklad aj koenzým Q10.
Argentína.
Arašidová pasta, alebo tiež nátierka, má výbornú arašidovú chuť. Skvele sa hodí k príprave nátierok na pečivo, a to ako na čerstvé, tak i na trvanlivé. S úspechom sa dá použiť ako prísada pri príprave ázijských jedál k zjemneniu ich chuti. Je vhodná do pikantných omáčok, na prípravu dezertov alebo aj k čerstvému ovociu. Pastu môžeme použiť do bieleho jogurtu, kaší, ovocných šalátov, müsli, ako základ pre zálievku do šalátu, na zahustenie polievok a omáčok. Pri dlhšom skladovaní sa môže olej z arašidových orechov oddeliť a vytvoriť hore tekutú vrstvu. Preto je treba pastu pred použitím premiešať!
Arašidy sa radia k suchým orechovými plodom a samy o sebe sú alergénom č. 5.
Balenie obsahuje 420 g.
Skladujte aj po otvorení na suchom a tmavom mieste pri bežnej izbovej teplote do 20 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Po otvorení sa nekazí, do pasty sa však nesmie dostať voda alebo nákaza zvonku.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Každý pracovný deň o
9:00
-
14:00
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.