MojaLekáreň.sk

RAPUNZEL Passata drvené paradajky BIO 410 g

RAPUNZEL Passata drvené paradajky BIO 410 g RAPUNZEL Passata drvené paradajky BIO 410 g

Passata tvorí ideálny základ omáčok na cestoviny, polievok, zeleninových zmesí, paradajkovej polievky a omáčky, leča.

Viac informácií

Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra

2,09 €
Doprava od 1,80 € 97 % spokojných zákazníkov

Potrebujem poradiť

2,09 €

Pridajte ešte

Do košíka
Do košíka

RAPUNZEL Passata drvené paradajky BIO 410 g

Detská paradajková omáčka

Ingrediencie

  • olivový olej extra panenský*
  • hrsť slnečnicových semienok*
  • 1 cibuľa*
  • bylinky podľa chuti (tymian*, oregano*, ....)
  • 1 mrkva*
  • 6 paradajok*
  • mrkvová šťava* podľa chuti
  • 1 malá passata* 410 g alebo paradajkový pretlak* 100 g
  • morská soľ
  • sušená trstinová šťava RAPADURA*
  • ocot z červeného vína*
* = bio

Postup prípravy

Na 2 lyžiciach olivového oleja krátko opražíme slnečnicové semienka s nakrájanou cibuľkou, korením a mrkvou. Pridáme nakrájané paradajky a dusíme asi 15 minút. Pokiaľ chceme použiť čo najmenej cukru, tak dusíme bez pokrievky a priebežne podlievame mrkvovou šťavou. Tá omáčku krásne osladí. Nakoniec pridáme passatu alebo pretlak a všetko rozmixujeme do hladka ponorným mixérom. Pridáme podľa chuti niekoľko lyžíc extra panenského olivového oleja a dochutíme soľou, octom a sušenou trstinovou šťavou alebo tmavším trstinovým cukrom. Ak je omáčka určená deťom, ktoré vyžadujú sladký kečup, potom cukrom nešetríme. Stále je to zdravšie ako cestoviny s kečupom.

Dobré tipy

Podľa chuti môžeme spolu s cibuľkou pridať napríklad červenú papriku, baklažán alebo cesnak.

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.