Passata tvorí ideálny základ omáčok na cestoviny, polievok, zeleninových zmesí, paradajkovej polievky a omáčky, leča.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Na 2 lyžiciach olivového oleja krátko opražíme slnečnicové semienka s nakrájanou cibuľkou, korením a mrkvou. Pridáme nakrájané paradajky a dusíme asi 15 minút. Pokiaľ chceme použiť čo najmenej cukru, tak dusíme bez pokrievky a priebežne podlievame mrkvovou šťavou. Tá omáčku krásne osladí. Nakoniec pridáme passatu alebo pretlak a všetko rozmixujeme do hladka ponorným mixérom. Pridáme podľa chuti niekoľko lyžíc extra panenského olivového oleja a dochutíme soľou, octom a sušenou trstinovou šťavou alebo tmavším trstinovým cukrom. Ak je omáčka určená deťom, ktoré vyžadujú sladký kečup, potom cukrom nešetríme. Stále je to zdravšie ako cestoviny s kečupom.
Podľa chuti môžeme spolu s cibuľkou pridať napríklad červenú papriku, baklažán alebo cesnak.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.