Malé zelené fazuľky, ktoré vynikajú charakteristickou vôňou a množstvom živín.
Na sklade viac ako 5 kusov V utorok 16. 12. odosielame, u vás v stredu 17. 12.
Mungo sú malé zelené fazuľky, ktoré vynikajú charakteristickou vôňou a množstvom živín. Môžete si ich dopriať v šaláte, v polievke či ich pridať do mäsových i zeleninových pokrmov. Najčastejšie sa konzumujú naklíčené. Ako klíčiť? Fazuľky dôkladne prepláchnite a namočte cez noc do misy. Ráno vodu zlejte, niekoľkokrát fazuľky prepláchnite a nechajte odkvapkať. Vráťte fazuľku do misky, prekryte navlhčenou látkou a nechajte klíčiť. Nezabudnite pravidelne asi 3x denne preplachovať a udržovať dostatočnú vlhkosť. Po 2-3 dňoch sú výhonky pripravené na konzumáciu. Chuťou pripomínajú zelený hrášok, sú šťavnaté a príjemne chrumkavé. Naklíčené mungo pridávajte do pokrmov surové alebo len krátko blanšírujte, aby ste využili čo najviac obsiahnutých živín. Ale pozor naklíčeného munga zjedzte maximálne jednu hrsť denne!
Po tepelnej úprave, na naklíčenie. Fazuľu prepláchnite a vopred namočte na cca 10 - 12 hodín. Potom varte v novej vode. Doba varenia je premenlivá (cca 15 – 30 minút). Osoľte až po uvarení.
Skladujte pri teplote do 25 °C.
Balenie obsahuje 500 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.