Lámanka z pohánky vo vašej kuchyni nájde široké využitie do polievok aj ako bezlepková príloha. Pripravíte z nej čerstvú kašu či nátierku.
Na sklade V piatok 2. 1. odosielame, u vás v pondelok 5. 1.
Pohánka lámanka je vhodná do hotových polievok, vývarov ako príloha, k príprave kaší, nátierok. Rýchlo mäkne - nemusí sa variť.
Sekaná s pohánkou lámanka (približne 6 porcií)
Ingrediencie: 1kg mletého mäsa (môže byť pol na pol bravčové s hovädzím), 100g pohánky lámanka, 2 vajcia, 2 cibule, 8 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, kukuričná strúhanka (alebo pohánková kaša natural).
Príprava : do osolenej vriacej vody vsypeme pohánku lámanka (pomer pohánky a vody je 1: 1,5) a necháme stáť do vychladnutia. Mäso s cibuľou jemne pomelieme. V mise vypracujeme z namäknutej pohánky, mäsa, cibule, vajec, cesnaku a korenia cesto, z ktorého vytvárame šišky. Šišky môžeme obaliť v kukuričnej strúhanke alebo kaši a v predhriatej rúre pečieme dozlatista. Podlievame vodou.
Bryndzová nátierka
Ingrediencie: 1 balenie bryndze, 2-3 vajcia uvarené natvrdo, 100g pohánky lámanka, pór (cibuľa), 3 sterilizované uhorky, soľ, citrónová šťava
Príprava : lámanku osolíme a zalejeme horúcou vodou v pomere 1diel lámanky a 1,5 dielu vody. Necháme stáť, kým lámanka nezmäkne a nevstrebe vodu (asi 15min). Pór alebo cibuľu nakrájame, uhoriek, vajcia nastrúhame, všetko zmiešame, dochutíme soľou a šťavou z citróna. Natierame na pečivo.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.