Bezlepková ryžová múka je výbornou náhradou za pšeničnú múku pri bezlepkovej diéte. Je vhodná na zahusťovanie potravín a na prípravu kaší.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Ryža patrí medzi hlavné potraviny polovice svetovej populácie, pre ktorú predstavuje zdroj energie i dôležitých bielkovín. Ryža bola pestovaná v Indii a Číne už pred viac ako 6500 rokmi. V Európe sa objavila okolo roku 1000 n. l., do Čiech sa dostala v 16. storočí zo Španielska. Najzastúpenejšou zložkou ryže (minimálne 85 %) sú zložené cukry, ktoré sa ukladajú vo svalovom tkanive a slúžia ako zdroj energie pre svaly a všetky telesné bunky. Ryžový škrob sa veľmi pomaly trávi a trvalo uvoľňuje do krvi glukózu, je preto veľmi vhodnou potravinou pre diabetikov i redukčnú diétu. Ďalšími kladmi je takmer nulové množstvo tuku a nízky glykemický index. Za veľmi hodnotnú je považovaná aj bielkovina ryže, ktorej koncentrácia sa pohybuje medzi 7-8 % a jej kvalita je porovnateľná s arašidmi či šošovicou. Pre svoju ľahkú stráviteľnosť sa ryža používa na liečenie tráviacich ťažkostí, od porúch trávenia až po divertikulitídu, pomáha upravovať mierne hnačky i zápchu. Neobsahuje glutén a je teda vhodná aj pre bezlepkovú diétu.
Instantná ryžová múka je vhodná na prípravu kaší, zahusťovanie polievok, omáčok a zmesí na mäsové, zeleninové a ovocné výrobky. Slúži ako výborná náhrada za pšeničnú múku pri výrobe trojobalu.
100% ryža.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.