MojaLekáreň.sk

NAJTELO Bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb so semienkami 550 g

NAJTELO Bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb so semienkami 550 g NAJTELO Bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb so semienkami 550 g

Špeciálna múčna zmes na pečenie vyrobená na Slovensku, ktorá poteší vegánov, celiatikov, osoby s HIT, no aj ľudí s laktózovou intoleranciou.

Viac informácií

Na sklade už iba 3 - 5 kusy Pozajtra odosielame, u vás v utorok 30. 4.

Bežná cena: 4,60 €
3,69 €
Ušetríte: 20 % (0,91 €)
Doprava od 1,80 € 97 % spokojných zákazníkov

Potrebujem poradiť

3,69 €

Pridajte ešte

Do košíka
Do košíka

NAJTELO Bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb so semienkami 550 g

Výhody produktu

  • Bez lepku.
  • Vhodné pre vegánov vegetariánov
  • Neobsahuje žiadne prísady, konzervanty ani farbivá.

Zloženie produktu

  • Tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocela indického, ľanová múka, ľanové semienká, sezamové semienka, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.
  • Výživová hodnota v 100 g výrobku: Energetická hodnota: 1360kJ / 323kcal, tuky 8,06 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,75 g, sacharidy 52,71 g z toho cukry 4,73 g, vlákniny 16,74 g, bielkoviny 8,2 g, soľ 1,46 g.

Odporúčané použitie

Návod na prípravu jedného chleba: Do 215 ml vlažnej vody pridajte 20 ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 200 g tejto múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne zmiešate. Z takto pripraveného cesta vyformujte bochníček, ktorý nechajte odpočívať 5 minút. Následne cesto opäť prepracujte, aby v ňom neostal vzduch. Potom už iba bochník dajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 70 minút. Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Nedávajte piecť do ohňovzdornej misy.

Rady ako upiecť dokonalý bezlepkový chlieb

  • V prvom rade múčnu zmes a vo vode rozmiešanú citrónovú šťavu alebo jablčný ocot dôkladne spracujte. Nikdy nepoužívajte kyselinu citrónovú ani klasický ocot!!!
  • Cesto vypracované pomocou ručného mixéra rozdelíme na dve časti. Z 500g múčnej zmesi vyformujeme dva bochníky, ktoré ručne dôkladne prepracujeme ešte raz. Vrch bochníkov hlboko narežeme a potrieme kokosovým tukom.
  • Chlieb je nutné zvrchu narezať preto, aby sa vzniknutý vzduch vďaka účinku citrónovej šťavy a sódy bikarbóny ľahko vyparil. Takto nebude chlieb zdeformovaný, nebude na ňom hrboľ.
  • Pretože pečieme 2 menšie bochníky, ľahšie a dôkladnejšie sa prepečú. Nikdy nedávajme chlieb do formy na pečenie, aby chlieb nebol vlhký, lebo v tom prípade sa neprepečie dostatočne.
  •  Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť, zakrytý kuchynskou utierkou. Krájajte a podávajte len úplne vychladnutý chlieb.

Na obale je uvedené, že tento chlieb nie je vhodný na pečenie v pekárni na chlieb. Je to z toho dôvodu, že múčna zmes neobsahuje droždie, preto nie je nutné nechávať chlieb vykysnúť. Ale ak vynecháte program kysnutia, môžete si upiecť chlieb aj v pekárni na chlieb.

Dôležité upozornenia

Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia, starostlivo uzavreté! Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu.

Množstvo v balení

Balenie obsahuje 550 g.

Informácie o produkte

Značka:
Kód výrobku:
489176
Kód EAN:
8588007352459
Držiteľ rozhodnutia:
Země původu:
Slovensko
NAJTELO Bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb so semienkami 550 g si môžete kúpiť aj v našom českom e-shope Lékárna.cz.

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.