Akcia
Múka Manitoba typu 0 má úžasné vlastnosti pri pečení rôznych kváskových špecialít. croissantov, bagetiek či iných špecialít.
Naskladníme do 5 dní V piatok 3. 5. odosielame, u vás v pondelok 6. 5.
Vďaka vysokému obsahu bielkovín (až 15%) má vysokú nasiakavosť a označuje sa aj ako “silná múka”. Obsahuje veľa lepku a navyše až 3 % vitálneho lepku. Manitoba je vyhľadávaná mnohými pekármi vďaka jej elasticite a pružnej konzistencii. Využíva sa aj na zvýšenie elasticity ostatných múk. Cesto z Manitoby je nadýchané a vydrží dlhšie čerstvé než cesto z bežných múk.
Tajomstvo múky Manitoba je v jej obsahu bielkovín a lepku. Lepok obsahuje gliadín a glutenín (75-95 %), ktorý sa nachádza v endosperme zrna. Tento gliadín a glutenín sa nenachádza v klíčku či otrubách, preto celozrnná múka nedokáže nahradiť múku Manitoba. Gliadín je zodpovedný za pružnosť, glutenín za ťažnosť cesta.
Spracujte múku s kváskom. Nechajte vykysnúť cca. 18 – 20 hod.
Ideálna na prípravu chleba aj na sladké pečenie, na prípravu pizza cesta, štrúdle, focaccie, koláčov, briošek ale aj na prípravu omáčok béchamel a ďalších.
Skladujte na suchom a tmavom mieste. Môže obsahovať sójové bôby, sezam obsahuje lepok. Spotrebujte do dátumu uvedenom na obale.
Balenie obsahuje 1 kg.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.