Múka Manitoba typu 0 má úžasné vlastnosti pri pečení rôznych kváskových špecialít. croissantov, bagetiek či iných špecialít.
Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás v pondelok 19. 5.
Vďaka vysokému obsahu bielkovín (až 15%) má vysokú nasiakavosť a označuje sa aj ako “silná múka”. Obsahuje veľa lepku a navyše až 3 % vitálneho lepku. Manitoba je vyhľadávaná mnohými pekármi vďaka jej elasticite a pružnej konzistencii. Využíva sa aj na zvýšenie elasticity ostatných múk. Cesto z Manitoby je nadýchané a vydrží dlhšie čerstvé než cesto z bežných múk.
Tajomstvo múky Manitoba je v jej obsahu bielkovín a lepku. Lepok obsahuje gliadín a glutenín (75-95 %), ktorý sa nachádza v endosperme zrna. Tento gliadín a glutenín sa nenachádza v klíčku či otrubách, preto celozrnná múka nedokáže nahradiť múku Manitoba. Gliadín je zodpovedný za pružnosť, glutenín za ťažnosť cesta.
Spracujte múku s kváskom. Nechajte vykysnúť cca. 18 – 20 hod.
Ideálna na prípravu chleba aj na sladké pečenie, na prípravu pizza cesta, štrúdle, focaccie, koláčov, briošek ale aj na prípravu omáčok béchamel a ďalších.
Skladujte na suchom a tmavom mieste. Môže obsahovať sójové bôby, sezam obsahuje lepok. Spotrebujte do dátumu uvedenom na obale.
Balenie obsahuje 1 kg.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.