Takmer čierna sirupovitá hmota, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe trstinového cukru zo šťavy z cukrovej trstiny.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 29. 12. odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Trstinová šťava prirodzene obsahuje okrem cukru tiež biologicky aktívne látky potrebné k jeho stráveniu. Tie však zostávajú v sirupe, ktorý zostáva po oddelení kryštálikov cukru zo zahustenej trstinovej šťavy, teda v melase. Širšiemu používaniu melasy bráni jej výrazná chuť, ktorá väčšine ľudí vadí. V malom množstve má totiž melasa veľmi príjemnú chuť a navyše zvýrazňuje prirodzenú chuť pokrmu.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1261 kJ / 297 kcal, Tuky 0,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny <0,2 g, Sacharidy 70 g z toho cukry 59 g, Bielkoviny 3,7 g, Soľ 0,04 g, Vápnik , 250 mg (31 % DDD), Horčík 210 mg (56 % DDD), Železo 13 mg (93 % DDD).
DDD - denná odporúčaná dávka čiže referenčná hodnota príjmu
Paraguaj
Trochou melasy môžete dochutiť mlieko či jogurt ako zálievku müsli alebo kukuričných lupienkov, med alebo ovocné čaje.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale.
Balenie obsahuje 450 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.