Agar je výbornou a veľmi zdravou alternatívou želatíny.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Agar (inak tiež agar-agar) je prírodný polysacharid s vysokou želírovacou schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a bez chuti.
Umožňuje vytvárať tzv. vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvele držia tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné pre domácu prípravu extra vysokej vrstvy želé na torty a zákusky.
V potravinárstve sa Agar používa pre
1 kávovú lyžičku Agaru a 5-10 kávových lyžičiek cukru vmiešame do 300 ml vody. Necháme 10 minút napučať a potom 15 minút varíme. Pri výrobe aspikov pridáme namiesto cukru 1/2 kávovej lyžičky soli.
Agar agar (Gelidium 100 %)*
*Produkt ekologického poľnohospodárstva
Nemecko
Môže obsahovať stopy lepku. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Balenie obsahuje 30 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.