Vylepšená zmes na prípravu bezlepkového tekvicového chleba je z ryžovej a kukuričnej múky. Balenie obsahuje 10 % tekvicových semienok a droždie.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Pre chvíle, kedy sa vám nechce variť, je ideálne mať po ruke čerstvé pečivo. Pokiaľ vás ale už omrzelo kupované bezlepkové pečivo, jednoducho si pripravte vylepšený variant, a to náš nový bezlepkový tekvicový chlieb. A keby ste ho chceli náhodou čas od času ozvláštniť, pridajte doň nasekané vlašské orechy, ktoré ešte zvýraznia jeho chuť. Pripravte sa však na to, že k nemu ani nestihnete pripraviť nátierku, ako sa po ňom rýchlo zľahne zem!
540 g zmesi a 10 g sušeného droždia.
Iba vlažnú vodu.
Oba sáčky zmiešame, pridáme 380 ml vlažnej vody. Elektrickým hnetačom v mise vypracujeme cesto, ktoré vložíme do vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej chlebíčkovej (alebo menšej tortovej) formy a necháme v teple 60-75 minút kysnúť. Pečieme pri teplote 170-180 ° C asi 60 minút.
Použitie pre domáce pekárne - Do domácej pekárne nalejeme 380 ml vlažnej vody (nepoužívajte vody viac ako je odporúčané množstvo, cesto pri miešaní redne). Nasypeme zmes na chlieb, pridáme sušené droždie a zapneme program s dobou trvania cca 2 hodiny (Rýchly, Sprint, Glutén free, a pod.). Odporúčame po zamiešaní cesto zo strán stiahnuť stierkou k stredu. Pekáreň zaistí zamiešanie, vykysnutie a upečenie chleba bez práce.
Do zmesi môžeme pridať 50 g nasekaných vlašských orechov.
Zemiakový škrob, ryžová múka, semená tekvice (tekvica) 10 %, kukuričná múka, kukuričný škrob, sušené droždie (pekárske droždie, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá soľ, cukor, zahusťovadlo: guma guar, rastlinná vláknina, rasca, farbivo: amoniakový karamel, kyselina citrónová.
v suchej zmesi
na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1584/ |
Tuky [g] | 5,7 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 1,0 |
Sacharidy [g] | 73 |
z toho cukry [g] | 2,0 |
Vláknina [g] | 3,1 |
Bielkoviny [g] | 6,3 |
Soľ [g] | 1,6 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.