MojaLekáreň.sk

LABETA Univerzálna zmes bez lepku 550 g

LABETA Univerzálna zmes bez lepku 550 g LABETA Univerzálna zmes bez lepku 550 g

Univerzálna zmes neobsahuje lepok, laktózu, sóju a deproteinovanú pšenicu. Zmes má pri pečení veľmi široké použitie. 

Viac informácií

Produkt je dlhodobo nedostupný

Termín distribúcie je neznámy

Podobné produkty

Podobné produkty od rovnakého výrobcu

Potrebujem poradiť

Odporúčané alternatívne produkty

Do košíka
Do košíka

LABETA Univerzálna zmes bez lepku 550 g

Popis

Radi pečiete, ale nebaví vás neustále váženie a odhadovanie správnych pomerov? My sme si dali tú prácu za vás a pripravili sme pre vás špeciálnu bezlepkovú múku. Zmiešali sme kukuričnú a ryžovú múku, ktorými bez problémov nahradíte múku pšeničnú. Až nabudúce dostanete chuť na palacinky, pizzu či iné dobroty, nemusíte už strácať čas miešaním bezlepkovej múky. Stačí vziať nami pripravenú univerzálnu zmes a hurá do varenia alebo pečenia.

Návod na použitie

Kysnuté knedle - 275 g zmesi, 1 vajce, 7 g sušeného droždia, 5 g soli a 130-140 ml vody zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 30-45 minút. Z cesta pripravíme knedlík, necháme 10-15 minút kysnúť a potom varíme v osolenej vode 8-10 minút z jednej strany, knedlík otočíme a varíme opäť 8-10 minút z druhej strany.

Koláče - Zo 7 g sušeného droždia, štipky soli, 2 lyžíc cukru a 10 lyžíc vlažného mlieka pripravíme kvások. Akonáhle začne kvások kysnúť, pridáme 275 g zmesi, 2 vajcia, 150 g mäkkého masla alebo margarínu a vypracujeme cesto. Pripravené cesto rozvaľkáme na plát hrubý cca 1 cm. Plát cesta rozkrájame na štvorčeky cca 6 x 6 cm, štvorčeky naplníme makom, orechmi, tvarohom, lekvárom alebo slivkovým lekvárom. Dôkladne spojíme rohy štvorčekov, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na maslom vymastenom plechu 15-20 minút pri 180 ° C.

Chlieb - Do domácej pekárne nalejeme 450-460 ml vlažnej vody, pridáme 550 g zmesi, 10 g sušeného alebo 30 g čerstvého droždia, 1 lyžičku soli a cukru a 1 polievkovú lyžicu oleja a rasce. Zvolíme program s dobou trvania cca 2 hodiny, napr. "Základné", "Rýchly", "Sprint" alebo "Glutén-free".

Bábovka - 275 g zmesi, 165 g cukru, 3 vajcia, 100 ml oleja, 200 ml mlieka a 1 kypriaci prášok vhodný pre bezlepkovú diétu a šľaháme el. šľahačom 3-4 minúty do hladkého cesta. Pečieme pri 160-170 ° C, asi 45-50 minút.

Labeta radí, ako na to

Zmes je možné použiť na prípravu slaných i sladkých jedál a dobrôt (palacinky, torty, cukrovinky, pizza, ...).

Zloženie produktu

Zemiakový škrob, ryžová múka, kukuričná múka, kukuričný škrob, zahusťovadlo: guma guar, látka zlepšujúca múku: fosfáty vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citrónová.

Priemerné nutričné hodnoty

v suchej zmesi

  na 100 g
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1498/ 353
Tuky [g] 0,7
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] 0,2
Sacharidy [g] 83
z toho cukry [g] 1,2
Vláknina [g] 1,5
Bielkoviny [g] 2,9
Soľ [g] < 0,01
Laktóza [g] < 0,01

Balenie obsahuje

550 g

LABETA Univerzálna zmes bez lepku 550 g

97 %
Hodnotilo: 6 zákazníkov
5
5x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x

Informácie o produkte

Výrobca:
Značka:
Kód výrobku:
232460
Kód EAN:
Držiteľ rozhodnutia:
LABETA Univerzálna zmes bez lepku 550 g si môžete kúpiť aj v našom českom e-shope Lékárna.cz.

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.