Kardamóm zelený má silnú nezameniteľnú arómu a citrónovo-kvetinovú chuť s ľahkou prímesou gáfru a eukalyptu, ktorú nemožno nahradiť iným korením.
Na sklade viac ako 5 kusov Pozajtra odosielame, u vás v utorok 30. 12.
Prezýva sa mu "kráľovná korenia". Jeho zelené struky sú plody voľne žijúcich rastlín v dažďovom pralese. Používajú sa buď celé, alebo drvené. Z kardamómu sa najčastejšie v domácich podmienkach pripravuje nálev.
Tradične sa používa do sladkých indických dezertov, perníčkov a koláčov. Je vynikajúci aj do ovocných kompótov, marinád, vín a likérov. Hodí sa do akéhokoľvek sladkého jedla. Aromatizujú sa ním steaky, mleté mäso, mäsové vývary a pokrmy z kurčiat. Sviežu chuť zeleného kardamómu ale výborne doplní aj jemnejšia verzia karí (napríklad butter chicken). Pekne zjemní a ochutí aj čaj a kávu. Žuvaním zrniek kardamómu si možno skvele osviežiť dych. Vo všetkých arabských krajinách sa kardamóm pridáva do kávy, kde si od neho páni sľubujú afrodiziačné účinky. Čaj a kávu pekne zjemnia a ochutia, ak pridáme 3-4 zrnká na šálku.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 50 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.