Kukuričná múka hladká v BIO kvalite. Zarob cesto na úžasné múčniky alebo v plechu pečený kukuričný chlieb.
Čoskoro na sklade
Kukuričnú krupicu (nahrubo zomletá sušená kukurica, zachovaná je väčšina cenných látok) môžeme použiť na prípravu domácej kukuričnej kaše (je výživná a sýta) alebo kukuričnej knedle (polenta). Hodí sa aj na prípravu kukuričných tortíl (placiek) alebo kukuričného pečiva.
Kukurica je rastlina z čeľade lipnicovité, ktorá môže mať až šesť metrov. Pôvodne pochádza z Južnej Ameriky, kde pestuje už vyše 5000 rokov. Od miestnych indiánov sa kukurica spolu s Kolumbom dostala do Európy. Dnes je kukurica po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete. V Čechách ju na poliach nájdeme na južnej Morave.
Kukurica sa využíva ako krmivo, ďalej ako surovina na výrobu cukru, oleja a škrobu. Niektoré druhy sa pestujú ako zelenina. V potravinárstve sa z kukurice vyrábajú lupienky, múka, krupica alebo kaše. Zvlášť v rozvojových krajinách je kukurica cenným zdrojom obživy.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Kukurica*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.
Energetická hodnota 1 569 kJ/375 kcal |
|
---|---|
Tuky: |
1,4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: |
0,2 g |
Sacharidy: |
82,2 g |
z toho cukry: |
0,6 g |
Bielkoviny: |
5,6 g |
Soľ: |
0,0 g |
400 g
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.