Bulgur je ľahko stráviteľný, má skvelú chuť a veľmi zaujímavé nutričné hodnoty. Ponúka veľa možností pre využitie.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Allnature Bulgur sa radí k obilninám, ktoré si ešte musia nájsť cestu k našim tanierom. Podľa priaznivcov zdravej výživy je však chutnejší než kuskus. Zaujímavé sú navyše aj jeho nutričné hodnoty. Bulgur organizmu dodáva vitamíny A, E a K, železo, fosfor, draslík a ďalšie dôležité minerálne látky, vlákninu a bielkoviny. Je dobre stráviteľný, a preto sa hodí na prípravu ľahkých obedov alebo večerí. Možno ho použiť ako prílohu k mäsu, alebo ho pripraviť obdobne ako rizoto. Bulgur pochádza z tvrdých odrôd pšenice. Tá sa musí najprv namočiť, uvariť a po jej vysušení sa zrná podrvia na menšie kúsky.
Blugur prepláchnite a nasypte do hrnca. Zalejte vodou v pomere cca 1: 2 (na jeden hrnček bulguru pripadajú približne 2 hrnčeky vody). Varte cca 12-15 minút. Po uvarení zlejte prebytočnú vodu a nechajte bulgur v zakrytom hrnci asi ešte päť minút odpočívať.
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sezamu a škrupinových plodov.
Loupaná předvařená pšenice.
Skladujte v suchu a chlade.
| Energetická hodnota | 1383 kJ/328 kcal |
|
Tuky |
1,4 g 0,2 g |
|
Sacharidy |
57,6 g |
|
Bielkoviny |
12,3 g |
| Soľ | 0,04 g |
500 g
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.