Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Wasabi v prášku Iste ste už stačili vypozorovať, že o wasabi sa hovorí hlavne v súvislosti s čerstvými, tepelne neupravenými morskými plodmi. Wasabi sa považuje za pochutinu bohatú na vitamíny C a B6 (pyridoxín), horčík a vápnik. Obsahuje veľmi málo sodíka, žiadny cholesterol a tuk. 100 gramov wasabi má 80 kalórií. Na rozdiel od pálivých chilli papričiek sa nemusíme báť, že by nám wasabi spôsobovalo ťažkosti pri ďalšom trávení, jeho pikantnosť totiž rýchlo vyprchá. Výživné hodnoty japonského chrenu Čerstvé wasabi je bohaté na vitamín C, vitamín B6 (pyridoxín), horčík a vápnik. Naopak obsahuje veľmi málo sodíka a žiadny cholesterol a tuk. V 100 gramoch má asi len 80 kalórií, čo by z neho urobilo pomerne zaujímavý doplnok diéty, ale už množstvo veľkosti lieskového orieška by mnohému stačilo. Využitie: Najčastejšie sa chrenová pasta pridáva do "sushi rolády" medzi ryžu a rybu, aby jeho arómu nevyprchalo a tiež aby neutralizovalo nepríjemný rybí pach. Ani japonská špecialita sashimi, teda kúsky čerstvé ryby, sa bez wasabi nezaobíde. Často japonský chren môžeme ochutnať aj v kombinácii so sójovou omáčkou. So zelenou pastou však zaobchádzame opatrne, inak přehlušíme chuť hlavných súčastí pokrmu. Wasabi Wasabi (Wasabia japonica) je názov pre japonský chren, ktorý je o poznanie silnejší než nám známy chren sedliacky. Tvoria jednu z najbežnejších ingrediencií japonských jedál, napríklad suši. Používa sa ako prísada v japonskej kuchyni. Na trh sa dostáva v podobe koreňa, pasty alebo prášku. Pri dlhšom kontakte so vzduchom však svoju silu stráca. Pestuje sa nielen v Japonsku, ale aj na severozápade Severnej Ameriky. K rastu potrebuje mierne teploty a dostatok vody. V prírode rastie pri brehoch japonských horských riek, pestuje sa na poliach, alebo vo vode na políčkach zatopených vodou (obdobne ako ryža). Najväčšie koreň majú vo vode pestované rastliny. Chuť je odlišná od českého chrenu. Chuťou skôr pripomína naozaj veľa ostrú horčicu. Skôr než na jazyku vnímate jeho arómu až v nosohltane.
Preložené pomocou Google Translatore
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.