V Indii je kráľom všetkých korení, výborný do sladkých jedál a k príprave nápojov.
Na sklade už iba 3 - 5 kusy Pozajtra odosielame, u vás v utorok 30. 4.
Kardamom (Elletaria cardamomum) - vedľa šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Zber toboliek prebieha ručne a to z kardamómu robí jedno z najcennejších korení. Jeho dymová, kvetinovo sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni ako súčasť korenených zmesí nezastupiteľnú úlohu. Štipka kardamónu na šálku horúceho nápoja prinesie silu a vôňu orientu. Kardamom možno použiť aj do perníkov, pečiva a niektorých druhov chleba. Obzvlášť chutný je kardamóm aj v ovocných šalátoch, kompótoch alebo k pečenému jablku.
Bio kardamom.
Tanzánia.
Balenie obsahuje 40 g.
Skladovať v suchu a chlade.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.