MojaLekáreň.sk

BIO NEBIO Jedlá sóda potravinárska 250 g

BIO NEBIO Jedlá sóda potravinárska 250 g BIO NEBIO Jedlá sóda potravinárska 250 g

Akcia

Jemne mletá jedlá sóda vhodná pre kyprenie niektorých ciest.

Viac informácií

Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás vo štvrtok 2. 5.

Bežná cena: 2,09 €
1,21 € (0,00 €/g)
Ušetríte: 42 % (0,88 €)
Doprava od 1,80 € 97 % spokojných zákazníkov

Potrebujem poradiť

1,21 €

Pridajte ešte

Do košíka
Do košíka

BIO NEBIO Jedlá sóda potravinárska 250 g

Mrkvová torta bez lepku

Ingrediencie

Cesto:

  • 400 g pšeno*
  • 150 g vlašských orechov*
  • 1 lyžička škorice*
  • 1 lyžičky drvených klinčekov*
  • 1 lyžičky vanilky*
  • 2 lyžičky prášku do pečiva*
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžičky morskej soli
  • kôra z 1 citróna*
  • 270 g sušenej trstinovej šťavy*
  • 3 vajcia*
  • 300 g mrkvy*
  • 200 ml oleja*
  • 50 ml kefíru*

Krém:

  • 125 g masla*
  • 70 g sušenej trstinovej šťavy*
  • 100 g čerstvého syra*
  • ¼ lyžičky vanilky*
* = pokiaľ možno bio, od suseda alebo domáce

Postup prípravy

  • Cesto: Jáhly pomelieme na jemno, ak nemáme mlynček na obilie, rozmixujeme ich najemno v mixéri. Očistenú mrkvu nastrúhame nahrubo a orechy nasekáme najemno. Rúru predhrejeme na 170 ° C (spodný a vrchný ohrev) a tortovú formu vymažeme maslom či tukom a spodok vyložíme papierom na pečenie. Sypké zložky dobre premiešame, pridáme mrkvu, vajcia, olej a kefír a dobre premiešame. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 170 ° C asi 45 minút.
  • Krém: Maslo a syr vyberieme z chladničky a necháme zteplať. K zmäknutému maslu postupne primiešame panel s vanilkou, nakoniec postupne primiešame syr. Vychladnutú tortu pozdĺžne rozrežeme, natrieme časťou krému a zvyškom krému ozdobíme vrch torty.

Dobré tipy

Namiesto vlašských orechov môžete použiť lieskové oriešky, vopred upražené v rúre pri 150 ° C do voňava cca 15 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.