Moderná história lapacha sa datuje od roku 1884, kedy bola izolovaná jeho najdôležitejšia obsahová látka.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Lapacho (Tabebuia serratifolia)
V tropických dažďových pralesoch Strednej Ameriky rastie vysoký strom s hladkou kôrou a trúbkovitými kvetmi. Indiáni ho nazývajú slovom, ktoré sa dá preložiť ako "mať moc a silu". Moderná história lapacha sa datuje od roku 1884, kedy bola izolovaná jeho najdôležitejšia obsahová látka.
Pôvod: stredná Peru, provincia Coronel Portillo
Časť rastliny: vnútorná kôra
Spôsob prípravy: Do litra vriacej vody vhodíme 4 plné lyžičky lapacha, necháme 5 minút variť, potom odstavíme a necháme ešte 15-20 minút lúhovať. Môžeme piť ako teplé, tak vychladené. Ochutiť možno pridaním medu.
Obsahové látky: Lapacho, kôra obsahuje naftochinony a antrachinóny. Ďalej obsahuje flavonoidy, vitamíny (B, C, provitamín A), minerálne látky (vápnik, draslík, fosfor a horčík) a stopové prvky (kremík, cín a mangán).
Neužívať v tehotenstve, pri nízkom tlaku, srdcovej nedostatočnosti, hnačkových a horúčkovitých ochoreniach.
Nevhodné pre deti do 3 rokov.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.