Plod je známa pochúťka po celej Európe. Gaštany majú nízky obsah tuku, vďaka čomu sú nízkokalorické.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Plod je známa pochúťka po celej Európe. Zvyčajne sa tepelne upravujú narezaním na špičke do kríža a krátkym opečením na horúcej platni, ale môžu sa aj rozomlieť a vzniknutá múka slúži na prípravu pečených zákuskov.
Jedlé gaštany majú vyššiu energetickú (kalorickú) hodnotu ako zemiaky. V južnej Európe gaštany ľudia jedia so zeleninou, s mäsom alebo s maslom a syrom. Svetové kuchyne poznajú napr. Gaštanovou kašu k zverine, gaštanové pyré so šľahačkou, gaštanový puding, gaštany v čokoláde, glazované gaštany (tj. Kandizované gaštany, z francúzskeho Marrons Glaces) ai. Krátko ohriate je možné podávať ako doplnok ku zverine a hydine. Sú tiež ideálne ako náplň do pečených jabĺk, a tiež v náplniach pre kačice, husi, morky a iné hydinové mäso.
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia, starostlivo uzavreté!
Balenie obsahuje 100 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.