Plod je známa pochúťka po celej Európe. Gaštany majú nízky obsah tuku, vďaka čomu sú nízkokalorické.
Na sklade viac ako 5 kusov V utorok 2. 4. odosielame, u vás v stredu 3. 4.
Plod je známa pochúťka po celej Európe. Zvyčajne sa tepelne upravujú narezaním na špičke do kríža a krátkym opečením na horúcej platni, ale môžu sa aj rozomlieť a vzniknutá múka slúži na prípravu pečených zákuskov.
Jedlé gaštany majú vyššiu energetickú (kalorickú) hodnotu ako zemiaky. V južnej Európe gaštany ľudia jedia so zeleninou, s mäsom alebo s maslom a syrom. Svetové kuchyne poznajú napr. Gaštanovou kašu k zverine, gaštanové pyré so šľahačkou, gaštanový puding, gaštany v čokoláde, glazované gaštany (tj. Kandizované gaštany, z francúzskeho Marrons Glaces) ai. Krátko ohriate je možné podávať ako doplnok ku zverine a hydine. Sú tiež ideálne ako náplň do pečených jabĺk, a tiež v náplniach pre kačice, husi, morky a iné hydinové mäso.
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia, starostlivo uzavreté!
Balenie obsahuje 100 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.