MojaLekáreň.sk

Inozín vám pomôže pri intenzívnom tréningu

Pri intenzívnom športe môžeme občas pocítiť nedostatočný príjem kyslíka, a to najmä pri vytrvalostných aktivitách a ťažších cvikoch. Tento problém môže vyriešiť inozín.

Inozín vám pomôže pri intenzívnom tréningu
Zdielať
Navštívte súvisiacu produktovú kategóriu

Čo je inozín

Inozín je látka prirodzene prítomná v našom tele. Uplatňuje sa pri tvorbe tzv. adenozíntrifosfátu (ATP). ATP je obsiahnutý v každej bunke nášho tela a slúži ako veľmi výhodný zdroj energie. Bez ATP by sme neboli schopní jediného pohybu, je pre nás teda rovnako nezastupiteľný ako kyslík alebo voda.

Kde nájdeme inozín

Bohatým zdrojom inozínu sú pivovarské kvasnice a vnútornosti. Pre pohodlnejšiu konzumáciu je inozín dostupný aj ako výživový doplnok vo forme tabliet.

Odporúčaná denná dávka

Naše telo si vie inozín vyrábať samo, preto nie je substitúcia v potrave alebo potravinových doplnkoch nevyhnutná. Niektorí športovci užívajú inozín k zlepšeniu svojej fyzickej kondície. V tomto prípade sa väčšinou užíva v dávke 800 mg na deň počas 5 dní až jedného týždňa.

Možné riziká inozínu

Ak sa rozhodnete užívať inozín ako výživový doplnok, konzultujte to so svojim lekárom. Užívanie inozínu môže zhoršiť priebeh pri dne ochorenia kĺbov.

Pre koho je inozín vhodný

Niektorí športovci inozín užívajú na zlepšenie svojich športových výkonov ako doplnok k tréningu. Tento efekt však nie je spoľahlivo preukázaný.

Navštívte súvisiacu produktovú kategóriu
Kozmetika a hygiena

Prečítajte si tiež

Čierny kašeľ je vysoko infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Prenáša sa najmä kvapôčkovou cestou od infikovanej osoby, ktorá môže byť aj bez príznakov. Inkubačná doba čierneho…

viac

Záškrt je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Corynebacterium diphtheriae alebo jej toxínom. Tento toxín postihuje horné dýchacie cesty, spôsobuje odumieranie slizníc a tvorbu nánosov v hrdle a…

viac

Dračia krv alebo Sangre de Drago je prírodná tekutá živica tmavočervenej farby, ktorá má v Peru dlhú tradíciu a v minulosti sa používala aj v starovekom Grécku, Ríme, Indii alebo Číne. Hoci niekoľko…

viac

Vitamín K sa podieľa na tvorbe zrážacích faktorov, a tým ovplyvňuje správnu zrážanlivosť krvi. Okrem toho pravdepodobne ovplyvňuje tvorbu bielkoviny, ktorá je zodpovedná za viazanie vápnika v…

viac

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.