Obľúbené položky

Úvodná strana » Zdravá výživa a chudnutie » Bezlepkové potraviny » Bezlepkovej múky

AMYLON BIO Kypriaci prášok do pečiva bez lepku 12 g

Kód výrobku: 369271

Máte radi odľahčené a nadýchané bábovky, muffiny, sušienky? Potom BIO kypriaci prášok do pečiva Amylon je výborná voľba. Neobsahuje fosfáty a lepok.

Viac informácií

0,29 (0,02 €/g)

Skladom zajtra

Pozajtra odosielame, u vás v piatok 19. 7.

Pozajtra odosielame, u vás v piatok 19. 7.

Doprava už od 1,50 €, nad 30 € zadarmo

Pridajte ešte


Načítavam

Podrobné informácie

Podrobné informácie AMYLON BIO Kypriaci prášok do pečiva bez lepku 12 g

Máte radi odľahčené a nadýchané bábovky, muffiny, sušienky? Potom BIO kypriaci prášok do pečiva Amylon je výborná voľba. Neobsahuje fosfáty a lepok.

Informácie o produkte

Výrobca: Amylon a.s.
Značka: AMYLON
Produktová rada: AMYLON pomocníci na pečení
Kód výrobku: 369271
Kód EAN: 8594006668255
Držiteľ rozhodnutia: Amylon a.s.

Popis

Kypriaci prášok pridávame do treného, krehkého a piškótového cesta, ďalej perníkov, palaciniek a pod. Cesto spracovávame rýchlo, aby prášok pôsobil až po vložení do rúry.

Tipy

  • Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku.
  • Kypria o niečo menej. Použite 1,5 sáčku tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy.
  • Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčný prášok.

Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a nadobudne na objeme. Ide to docieliť dvoma spôsobmi - biologickým (droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a zásad).

Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku:

  • Bežný kypriaci prášok
    – Kyslou zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov).
  • Kypriaci prášok bez fosfátov
    – Kyslou zložkou je vínny kameň (vinnan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch.
    – Zásaditou zložkou je jedlá sóda.
    – Ďalej obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite.

Zloženie

BIO kukuričný škrob, kypriace látky (vínan draselný, uhličitany sodné).

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 705 kJ/166 kcal, Tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 41 g z toho cukry 0 g, Bielkoviny 0,1 g, Soľ 15,4 g.

Skladovanie

Skladujte v suchu.

Recenzie

Recenzie AMYLON BIO Kypriaci prášok do pečiva bez lepku 12 g

Diskusia

Diskusia AMYLON BIO Kypriaci prášok do pečiva bez lepku 12 g

 

Mohlo by vás zaujímať


Načítavam

Najpredávanejšie značky

Výhodné ponuky už nemusíte hľadať

pošleme vám ich e-mailom :)

Skúste to, odhlásiť sa prípadne môžete kedykoľvek.
Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam