Quinoa sa pýši všestrannosťou. Dá sa použiť pri varení kaší, nákypov, placiek a fašírok. Je tiež vynikajúcou prísadou do šalátov.
Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás zajtra
Za exotickým názvom se skrýva tradičná juhoamerická plodina, ktorú v poslednej dobe objavuje celý svet. A nemala by uniknúť ani vám – vysoký obsah hodnotných látok, aj široká možnosť kuchynskej úpravy z nej vytvára ideálneho pomocníka pre spestrenie jedálnička, obzvlášť pre vegetariánov.
Čím je pre nás pšenica, tým je pro Južnú Ameriku quinoa. Nenáročná plodina se pestuje vďaka svojej odolnosti vo vysokohorských oblastiach už viac ako šesť tisíc rokov. Starí Inkovia ju nazývali „matka zrno“ a považovali ju za posvätnú. S obľubou z nej kvasili pálenku s názvom „chica“. Exoticky znejúci název získala quinoa vďaka skomolenine pôvodného mena španielskou výslovnosťou. S objaviteľskými výpravami docestovala v 19. storočí aj do Európy a odtiaľ do zbytku sveta a neskôr sa stala aj jednou z dôležitých potravín na morských expedíciách Thora Hyerdahla. Nejväčšími pestovateľmi sú v súčasnosti Peru a Bolívia.
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia, starostlivo uzavreté!
Balenie obsahuje 400 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.