Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajný lacným "sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Rozdiel medzi shoyu a tamari: Shoyu a tamari sú viacmenej zameniteľné s tým, že tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa naopak odporúča používať k finálnemu dochuteniu hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.
Sójové bôby (48,9 %), voda, morská soľ (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrovej trstiny), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota 354 kJ / 83 kcal | |
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 6,5 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Bielkoviny: | 14,0 g |
Soľ: | 13,14 g |
Na dochutenie pokrmov napr. na zeleninu, mäso i ryby, pokrmy založené na paradajkách, restovaná hliva ustricová, dresing na šalát a iné.
Alergén: Sója. Môže obsahovať stopy lepku.
Balenie obsahuje 200 ml.
Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
PharmDr. Kamila Horníčková
Mgr. Pavla Horáková
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.