Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.
Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás zajtra
Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajný lacným "sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Rozdiel medzi shoyu a tamari: Shoyu a tamari sú viacmenej zameniteľné s tým, že tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa naopak odporúča používať k finálnemu dochuteniu hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.
Sójové bôby (48,9 %), voda, morská soľ (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrovej trstiny), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota 354 kJ / 83 kcal | |
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 6,5 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Bielkoviny: | 14,0 g |
Soľ: | 13,14 g |
Na dochutenie pokrmov napr. na zeleninu, mäso i ryby, pokrmy založené na paradajkách, restovaná hliva ustricová, dresing na šalát a iné.
Alergén: Sója. Môže obsahovať stopy lepku.
Balenie obsahuje 200 ml.
Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.