Amarant je možné pridávať do obilninových jedál a zlepšovať tak ich výživovú hodnotu. Je prirodzene bezlepkový.
Na sklade viac ako 5 kusov Dnes odosielame, u vás v pondelok 22. 4.
Výživový doplnok je potravina, ktorej účelom je doplňovanie bežnej stravy a ktorá je koncentrovaným zdrojom vitamínov a minerálnych látok alebo ďalších látok s výživovým alebo fyziologickým účinkom, ktoré potravina obsahuje samostatne alebo v kombinácii, určená na priamu spotrebu v malých odmeraných množstvách. Nemá vlastnosti prevencie, ošetrovania, liečby alebo vyliečenia ľudských ochorení. Nie je určená ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte doporučené dávkovanie. Uchovávať mimo dosahu detí!
Zrno amarantu obsahuje bielkoviny, vlákninu, je dobrým zdrojom minerálov (najmä železa, vápnika a horčíka), vitamínov a zdravých rastlinných tukov.
Amarant môžeme použiť napr. na prípravu rizota alebo plnených paprík. V tom prípade je vhodné kombinovať ho vždy s ryžou či inou obilninou, a to približne v pomere 1 diel amarantu na 4 diely inej obilniny.
Prepláchnutý amarant varte v dvojnásobnom množstve vody cca 30 minút a nechajte pod pokrievkou dôjsť.
Výživové údaje na 100 g výrobku: 1553 kJ/371 kcal; tuky: 7 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,5 g; sacharidy: 65,3 g; z toho cukry: 1,7 g; bielkoviny: 13,6 g; soľ: 0,01 g.
Môže obsahovať stopy lepku.
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.