MojaLekáreň.sk

DROGSTAR Karobový prášok múka (na svätojánsky chlieb) 300 g

DROGSTAR Karobový prášok múka (na svätojánsky chlieb) 300 g DROGSTAR Karobový prášok múka (na svätojánsky chlieb) 300 g
Karob je zdravou alternatívou kakaa vďaka podobnej farbe a chuti. Má vysoký obsah cukru (až 50 % obsahu) a vládne mnohými pozitívnymi účinkami.

Viac informácií

Produkt je dlhodobo nedostupný

Termín distribúcie je neznámy

Podobné produkty

Podobné produkty od rovnakého výrobcu

Potrebujem poradiť

Odporúčané alternatívne produkty

Do košíka
Do košíka

DROGSTAR Karobový prášok múka (na svätojánsky chlieb) 300 g

Karob – prášok vymletý z praženej karobovej drte, z extraktu zo sušených pražených i nepražených lúskov karobu, pre skôr narodených známy pod názvom “svätojánsky chlieb” alebo “chlieb svätého Jána”. 

V porovnaní s kakaaom má:

  • 3x vyšší obsah vápnika,
  • o 1/3 menej kalórií,
  • 17x menej tuku,
  • neobsahuje škodlivé methylxanthíny
  • a samotný karob je sladký čím sa zníži obsah pridaného cukru.

Farba karobového prášku závisí od dĺžky praženia.

Ako vyzerá nespracovaný karob?

Karob (anglicky Carob) je tmavo hnedé a tuhé ovocie stromu “Ceratonia siliqua” známeho ako “Svätojánsky chlieb”, svojim tvarom pripomína fazuľové bôby a lúsky (dĺžka až 15 – 30 cm). Najkvalitnejší karob rastie bežne na strednom Východe a v Stredomorí, kde sa pestuje už takmer 4000 rokov. Kedysi bol popri cukrovej trstine dôležitým zdrojom cukru obyvateľstva týchto oblastí.

Zloženie

Karob obsahuje veľký podiel prirodzeného cukru (obsahu sacharidov v luskoch 30 – 70%, dreň obsahuje 26 % sacharózy, 13% fruktózy, maltózu a glukózu), 8% bielkovín, vitamíny skupiny B, minerály – vápnik, horčík, draslík, a stopové prvky – železo, mangán, chróm, meď, aminokyseliny (alanín, prolín, valín), škrob. Neobsahuje kyselinu šťavelovú, ktorá bráni vstrebávaniu vápnika. Karob je bohatým zdrojom vlákniny pektínu, ktorý pomáha pri trávení a vylučovaní a je užitočný na zastavenie hnačky, pri zvracaní. Obsahuje tiež lignín. Pektín i lignín majú prospešný vplyv na znižovanie hladiny cholesterolu. V karobe sa nenachádza “teobromín” ako v čokoláde. Je vhodný ako náhrada čokolády zvlášť pre alergických ľudí na zložky čokolády.

Použitie

Používa sa ako náhrada čokolády, ktorá sfarbí jedlo tmavohnedo, ale nenahradí úplne typickú čokoládovú vôňu. Karob má však svoju zvláštnu jemnú vôňu, ktorá sa dobre hodí do karobových bonbónov, tyčiniek, pečiva, kokteilov, zmrzlín, ovocných nátierok, mliečnych produktov, omáčok i pečených fazúľ.

Informácie o produkte

Kód výrobku:
352155
Kód EAN:
5999886431556
Držiteľ rozhodnutia:

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.