Kokos ako najvoňavejšia ingrediencia pre sladké pečenie.
Na sklade viac ako 5 kusov Pozajtra odosielame, u vás v utorok 14. 5.
Kokosový orech je druh ovocia, ktorý rastie na kokosových palmách prevažne v trópoch, a to po celom svete. Palmy produkujú až 150 plodov ročne a ľudia ich pestujú už 3000 rokov. Je zaujímavé, že orechy kokosu sú jednými z najväčších semien na svete a využíva sa ako ich dužina, tak šupka aj voda. Dužina z orecha sa suší na slnku a po usušení sa nazýva "kopra".
Okrem kuchyne sa kokos využíva aj v kozmetickom priemysle na výrobu mydiel, sprchových gélov, peelingov a mnoho ďalšieho.
Kokosové orechy strúhané nepražené *. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energetická hodnota 2805 kJ/670 kcal, Tuky 65 g z toho nasýtené mastné kyseliny 57 g, Sacharidy 7,4 g z toho cukry 7,4 g, Vláknina 16 g, Bielkoviny 6,7 g, Soľ 0,09 g.
Srí Lanka
Na posypanie - ovocné šaláty alebo sladké kaše. Nátierky - pšenové-kokosové maslo si ľahko vyrobíte sami zvarením vody, sójového mlieka a pšenovej múky, potom z neho urobíte buď sladkú medovú nátierku alebo slanú s droždím a cesnakom. Pečenie - kokosom posypte priamo hotové dezerty alebo ho pridajte do cesta či krému. Polievky - klasické polievky ozvláštnite, ak do nich ku koncu pridáte trochu kokosu a citrónovej šťavy, potom stačí už len 5 minút povariť (tekvicové polievka, polievka z červenej šošovice). Skvele chutí aj s cestovinami (napríklad v kombinácii s jablkami).
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových plodov a sezamu.
Balenie obsahuje 200 g.
Skladujte pri teplote do 20 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70% .
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.