Červené fazule sú charakteristické svojou výraznou chuťou a väčšou veľkosťou.
Na sklade viac ako 5 kusov Pozajtra odosielame, u vás v utorok 7. 5.
Červeným fazuliam sa nie nadarmo hovorí chilli fazule. Sú totiž klasickou prísadou do mexického pokrmu chili con carne. Navyše sa dobre kombinujú s pikantnými jedlami. Ochutiť ich môžete napríklad korením alebo práve chilli či pálivou paprikou. Fazule sú po uvarení trochu sladkasté a rýchlo zasýtia. Rastlina pochádza zo Strednej Ameriky, dnes sa ale pestuje aj v Afrike. Čím je fazuľa tmavšia, tým má výraznejšiu chuť. Sú skvelou prílohou k ryži alebo kukurici. Vďaka svojej výraznej chuti sa báječne chodia aj ako náhrada mäsa v pokrme.
Fazuľa červená ľadvina *. Môže obsahovať stopy lepku. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energetická hodnota 1242 kJ / 297 kcal, Tuky 1,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g, Sacharidy 36,9 g z toho cukry 2,12 g, Vláknina 15 g, Bielkoviny 22,1 g, Soľ 0,00 g.
Čína
Polievky - strukoviny dobre ladia so zeleninou, hubami, zemiakmi, obilninami. Placky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán. Zapečená - fazuľu môžete zapekať podobne ako mleté mäso, napr. na lasagne alebo musaku. V omáčke - fazuľa môže skvele nahradiť mäso v omáčke. Kaša - rozmixovaná strukovina slúži dobre ako príloha. Šalát - vychladenú fazuľu možno zamiešať do šalátu a obohatiť tak jeho chuť, výborne bude chutiť s kukuricou, paprikou, paradajkami a chutným dipom. Chilli con carne - tradičný mexický pokrm bude vynikajúci s týmito fazuľami.
Môže obsahovať stopy lepku.
Fazuľa červená ľadvina namočte 8-12 hodín, prepláchnite a varte cca 1 hodinu do mäkka.
Balenie obsahuje 500 g.
Skladujte pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.