Pohánka je prirodzene bezlepková a v kuchyni má široké využitie. Má ľahko orieškovú chuť a významné nutričné hodnoty.
Na sklade viac ako 5 kusov Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Pohánka v BIO kvalite by nemala chýbať v žiadnom vyváženom jedálničku. Pohánka siata je zdrojom vitamínov B, C a E, minerálnych látok, vlákniny, bielkovín i nenasýtených mastných kyselín. Konzumácia pohánky posilňuje imunitný systém, pôsobí preventívne proti vzniku kardiovaskulárnych chorôb i zápalov. Významný je aj obsah rutinu. Vynikajúca je aj pohánková múka, ktorú ocenia hlavne celiaci a osoby s intoleranciou na lepok.
Pohánku preberte a prepláchnite vo vode. Vložte do hrnca s osolenou vodou. Voda by mala siahať cca 3 centimetre nad pohánku. Priveďte do varu a na miernom ohni varte 10-15 minút, kým pohánka nezmäkne. Po uvarení nechajte pod pokrievkou ešte asi 5 minút odpočinúť.
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sezamu a škrupinových plodov.
Pohánka lúpaná.
Energetická hodnota |
1548 kJ/365 kcal |
Tuky |
2,6 g |
Sacharidy |
74 g |
Bielkoviny |
12 g |
Soľ |
0,01 g |
500 g
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.