DOPRAVA ZADARMO NAD 21 €
Škorica sa používa na okorenenie hlavne sladkých pokrmov, pečiva a cukrárskych výrobkov, dôležitú úlohu má aj pri zaváraní ovocia.
Na sklade viac ako 5 kusov V pondelok 4. 11. odosielame, u vás v utorok 5. 11.
Prvé zmienky o škoricovníku pochádzajú už zo starej Číny z obdobia 4000 rokov pred n. l. Aromatická kôra stále zelených tropických stromov s názvom Škoricovník cejlónsky (Cinnamomum zeylanicum) rastúcich na Srí Lanke je považovaná za najkvalitnejšiu škoricu na svete. Prvá úroda sa žne dva až tri roky po vysadení. Kôra stromu sa zlúpne a po usušení vytvorí charakteristické tenké zvitky, ktorých okraje sa zvinujú dovnútra.
Škorica ako korenie sa používa hlavne na prípravu sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárskych výrobkov alebo pri zaváraní ovocia. Jej drevitá a zároveň sladká chuť sa výborne hodí k mliečnej ryži, koláčom, ovocným knedliam alebo kompótu. Veľmi dobre ladí aj s mnohými druhmi sušeného ovocia. Štipka škoricového prášku navonia čokoládové nápoje aj kávu. Používa sa však aj do mäsitých pokrmov, najmä v orientálnej a latinskoamerickej kuchyni.
Chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením. Skladujte v suchu a tme pri teplote do 25 ° C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.
Balenie obsahuje 50 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.