Táto kyslastá tekutina nám slúži ako konzervačné činidlo, korenie či liek. V kuchyni sa používa ako ochucovadlo najrôznejších jedál.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
V mnohých domácnostiach sa potom ocot využíva aj ako biologicky ľahko odbúrateľný čistiaci prostriedok, ktorý je lacnejší a účinnejší než mnohé drahé a reklamou podporované prípravky.
Dávkovanie: 1 diel octu na 1-4 diely vody. Ocot je vhodný pre studenú i teplú kuchyňu. Do zálievok, šalátov, omáčok alebo na konzerváciu všetkých druhov zeleniny. Tiež je nepostrádateľným pomocníkom každej ekologickej domácnosti. S úspechom ho použijete ako čistiaci prostriedok, najmä pri odstraňovaní vodného kameňa. Je ideálnou náhradou takmer všetkých chemických čistidiel. Ocot nám však môže pomôcť aj inak. Napríklad pri ošetrení bodnutí hmyzom alebo pri popálení slnkom, kedy si zriedeným octom potierame kožu.
Výroba octa prebieha fermentáciou (kvasením) riedeného etanolu. Počas fermentácie potom baktérie rodu Acetobacter zoxidujú etylalkohol na kyselinu octovú. Podľa vyhlášky ministerstva poľnohospodárstva č. 335/1997 Zb. sa rozumie kvasným octom okysľujúca potravina, ktorá je vyrobená výlučne biologickým procesom kysnutia liehu obohateného živinami za pomoci octových baktérií. Vo vodnom roztoku je kvasný ocot pri veľmi nízkych koncentráciách svojou vôňou i chuťou veľmi podobný roztoku kyseliny citrónovej. Vďaka tomu ho možno s úspechom použiť v kuchyni do nápojov, alebo ako prostriedok proti zápachom.
Energia: 120 kJ/29 kcal; Tuky: 0 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 0,6 g – z toho cukry 0,6 g; Bielkoviny: 0,0 g; Soľ: 0,0 g.
Ocot kvasný liehový, zvyškový etanol max. 0,9%. Neobsahuje konzervanty ani farbivá. Mierny zákal nie je na závadu.
Skladujte v uzavretom obale mimo dosahu priameho slnečného žiarenia na chladnom a tmavom mieste.
Česká republika
Balenie obsahuje 1000 ml.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.