Lieskové jadrá sú výbornou pochúťkou a dobrým zdrojom nenasýtených mastných kyselín, bielkovín a vitamínov rozpustných v tukoch.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Lieskové oriešky sú neuveriteľne zdravou potravinou, ktorá je ľahko dostupná. Pôsobia preventívne ako ochrana pred kardiovaskulárnymi chorobami, znižujú "zlý" cholesterol a prispievajú k zlepšovaniu krvotvorby v kostnej dreni.
Lieskové oriešky obsahujú vlákninu, vitamín C, D, E, K, B1 a B6, zo stopových prvkov je v nich najviac zastúpený draslík, vápnik, síra, horčík, fosfor, železo, zinok, mangán a bór. Z hľadiska výživy je ale najvýznamnejšie to, že obsahujú veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín a kvalitných bielkovín.
U orechov je všeobecne zdôrazňovaný význam nenasýtenej mastnej kyseliny alfa-linolénovej a antioxidačná kapacita. Napríklad v USA schválil Úrad pre potraviny a liečivá, že v prípade orechov možno na obale uviesť tvrdenia o tom, že pri dennej konzumácii 42,5 g priaznivo pôsobia proti kardiovaskulárnym chorobám.
Vápnik: 114 mg; Železo: 4,7 mg; Horčík: 163 mg; Fosfor: 290 mg; Draslík: 680 mg; Zinok: 2.45 mg; Vitamín C: 6.3 mg; Tiamín: 0.643 mg; Riboflavín: 0.113 mg; Niacín: 1.8 mg; Vitamín B6: 0.563 mg; Kyselina listová: 113 ug; Vitamín E (alfa-tokoferol): 15.03 mg; Vitamín K (fylochinón): 14.2 ug.
Energetická hodnota: 2634 kJ / 629 kcal; Tuky: 61 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,7 g; Sacharidy: 17 g z toho cukry: 3,5 g; Vláknina: 11 g; Bielkoviny: 14 g; Soľ: 0 g.
Orechy a výrobky z nich.
Gruzínsko, Turecko
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.