Kokosový cukor BIO je čisto prírodný cukor z nektáru kokosových kvetov. Má výbornú chuť s mierne karamelový podtónom. Nie je rafinovaný.
Na sklade už iba 1 - 2 kusy Zajtra odosielame, u vás pozajtra
Wolfberry kokosový cukor sa vyrába zo sladkej šťavy kokosových kvetov. Miestni domorodci musia na získanie tohto nektáru narezať palmové okvetia a po zozbieraní z tejto šťavy nechávajú veľmi pomalým zahrievaním odpariť vodu. Výsledným produktom sú svetlo hnedé až žltohnedé kryštáliky kokosového cukru, ktoré majú výbornú a plnú chuť s mierne karamelovým podtónom.
Toto sladidlo sa v juhovýchodnej Ázii používa už tisíce rokov, ale do nášho "civilizovaného" sveta sa dostalo ešte len pomerne nedávno. Je to ideálna náhradka rafinovaného, prípadne trstinového cukru, ktorá sa veľmi dobre rozpúšťa a výborne sa teda hodí do všetkých nápojov - čajom počnúc, smoothie nápojmi končiac. Jeho vlastnosti ale oceníte aj pri príprave zmrzlín, jogurtov, alebo dezertov, ktorým dodá zaujímavú chuť.
Filipínske ministerstvo poľnohospodárstva zverejnilo informácie, že kokosový cukor obsahuje pomerne veľké spektrum živín. Najviac zastúpené by v ňom malo byť železo, zinok, vápnik a draslík, ďalej potom polyfenoly a mastné kyseliny s krátkym reťazcom.
Najpozoruhodnejšia je ale informácie rovnakého ministerstva, že kokosový cukor obsahuje inulín. Jedná sa o vlákninu, ktorá môže spomaľovať absorpciu glukózy a tým by sa dalo vysvetliť ich tvrdenie, že kokosový cukor má glykemický index 35.
BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002
Energia: 1574 kJ/376 kcal
Indonézia.
Skladujte v uzavretej originálnej dóze, alebo v inej uzavretej nádobe na chladnom a suchom mieste. Skladujte mimo dosahu priameho svetla, najlepšie pri teplote 20 °C - 25 °C.
škoda že tenhle už nebude
Aby sme vám uľahčili rozhodovanie, zobrazujeme tiež recenzie tohto produktu z e-shopu Lékárna.cz, ktorý je českou "sestrou" e-shopu MojaLekáreň.sk. Veríme, že informačná hodnota recenzie preváži nad tým, že sa pri čítaní trochu potrápite s češtinou.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.