Karob známy ako svätojánsky chlieb môžete používať všade tam, kde sa používa kakao. Karob je veľmi chutný a je zdravší a menej kalorický než kakao.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Karob (Ceratonia silika), ktorý môžete poznať aj ako svätojánsky chlieb, chlebovník, prípadne rohovník, je stále zelený strom dorastajúci do výšky 15-17 m. Jeho zrelé plody sú asi 30 cm dlhé struky, ktoré obsahujú 4-10 semien. Zo strukov sa drvením a vymývaním získava karobová múčka, ktorá je výbornou alternatívou kakaa.
Karob obsahuje celý rad vitamínov skupiny B, ale aj pomerne veľké množstvo vápnika a draslíka. V karobe sa navyše nachádza takmer 40 % vlákniny a vzhľadom na to, že neobsahuje lepok, tak v poslednej dobe získava čím ďalej väčšiu popularitu u celiatikov.
Oproti kakau neobsahuje karob žiadny kofeín a teobromín, čo sú stimulačné látky, ktoré každému nevyhovujú. Karob nespôsobuje alergie, a pretože neobsahuje takmer žiadny tuk, má menej kalórií ako kakao. Karob má výrazne sladkastú chuť, takže sa nemusí, na rozdiel od kakaa, doslaďovať a jeho vôňa je často prirovnávaná vôni datlí.
Karob dokáže plne nahradiť kakao, je výborný v mlieku, kašiach, pudingoch. Môžete ho pridávať do buchiet, cukroviniek, zákuskov, zmrzlín a ďalších dezertov.
Energia. 1011 kJ/241 kcal; Tuky: 0,7 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g; Sacharidy: 49 g – z toho cukry 40,5 g; Bielkoviny: 4,6 g; Soľ: 0,09 g; Vláknina: 10,0 g.
Vápník: 348 mg; Železo: 2,94 mg; Horčík: 54 mg; Fosfor: 79 mg; Draslík: 827 mg; Sodík: 35 mg; Zinok: 0,92 mg; Vitamin C: 0,2 mg; Thiamín: 0,053 mg; Riboflavín:0,461 mg; Niacín: 1,897 mg; Vitamín B6: 0,366 mg; Kyselina listová: 29 ug; Vitamín A: 14 IU; Vitamín E (alfa-tokoferol): 0,63 mg.
Taliansko
BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002
Chlebovník, svätojánsky chlieb, rohovník obyčajný.
Rozomletý lusk a dužina plodu karobu.
400 g
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.