DOPRAVA ZADARMO NAD 21 €
Kamut BIO je starodávnym druhom pšenice sladkastej chuti. Je alternatívou pri výrobe pečiva, šalátov či rizota. Vyniká vysokým obsahom živín.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Zrná sa využívajú podobne ako iné obilie. Pomleté na múku sa hodia na výrobu pečiva a uvarená do mäkka je možné pripraviť na spôsob rizota, pridať do šalátu alebo rozmixovať na nátierku.
Kamut obsahuje 19,6 g bielkovín na 100 g obilniny a je zdrojom vlákniny, aminokyselín, vitamínov a minerálov. To ocenia nielen športovci a vegetariáni - ľahko stráviteľná obilnina nepôsobí problémy ani niektorým alergikom na lepok. Neplatí to však pre celiakov!
Podľa vedcov kamut prežil stáročia ako napoly zabudnutá obilnina pestovaná drobnými egyptskými poľnohospodármi. Vyrastá iba v podmienkach ekologického poľnohospodárstva a len v niektorých oblastiach, napríklad na severe Ameriky. Európska pôda a klimatické podmienky mu nevyhovujú.
Kvalita tejto plodiny dnes podlieha prísnym kontrolám a musí spĺňať dané špecifikácie, aby sa mohla predávať ako kamut obilie. Poľnohospodári starostlivo dohliadajú na to, aby počas pestovania nedošlo ku kontaminácii moderných odrôd pšenice.
Energia: 1625 kJ / 384 kcal; Tuky: 2,6 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g; Sacharidy: 68,2 g - z toho cukry 2,4 g; Vláknina: 4,5 g; Bielkoviny: 19,6 g; Soľ: 0,04 g.
BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002
Lepok
Kanada
500 g
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.