DOPRAVA ZADARMO NAD 21 €
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Gaštanová múka sa svojou konzistenciou podobá "klasickej" hladkej múke. Veľmi dobre sa spracováva, ale vďaka neprítomnosti gluténu horšie kysne. Jej veľkou prednosťou je to, že s teplotou mení farbu, takže pečivo z nej vyrobené má krásne zlatistú, ľahučko hnedastú farbu. Múka má sladkastú, mierne orechovú chuť, takže sa ideálne hodí na výrobu všetkých cukrárskych výrobkov. Vynikajúca je jej kombinácia s vanilkou, čokoládou, ale aj s niektorými pokrmami z mäsa, šampiňónov, alebo cíceru.
Gaštanová múka sa dá kombinovať aj s inými múkami a to či s bezlepkovými, tak s tými, ktoré lepok obsahujú. Ideálna je kombinácia v pomere 1: 3, pretože v tomto pomere je múka v ceste stále "cítiť" a pečivu dodáva krásnu farbu.
Podľa Svätej Hildegardy z Bingenu, ktorá sa zaoberala liečiteľstvom, je gaštanová múka kombinovaná s feniklom a špaldou pokrmom, z ktorého dokáže organizmus stráviť všetky zdraviu prospešné látky. A rovnaká svätica dokonca vo svojich spisoch tvrdí, že gaštany sú vo všetkých formách výborným liekom na pečeň.
Nutričné hodnoty v 100 g: Energia: 1522 kJ / 364 kcal; Tuky: 3.7 g - z toho nasýtené 0.7 g; Sacharidy: 70.9 g - z toho cukry 29.5 g; Vláknina: 10.8 g; Bielkoviny: 6.9 g; Soľ: 0.093g; Sodík: 23 mg
Alergény: Bez alergénov
Krajina pôvodu: Taliansko.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.