Adzuki sú malé červeno-hnedé fazule s krémovo farebnými švami. Majú sladkastú orechovú chuť a sú vhodné ako na varenie, tak na klíčenie.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Adzuki sú malé, červeno - hnedé fazule s krémovo farebnými švami a so sladkastou orechovou príchuťou. Sú veľmi populárne hlavne v Číne, Kórei a Japonsku, kde ich dokonca považujú za "kráľovné fazule".
V týchto krajinách ich najčastejšie používajú pri príprave sladkých pokrmov. Robí sa tam z nich sladené pyré, ktoré dávajú ako plnku do dezertov, ale výborná a veľmi obľúbená je aj sladená polievka s pomarančovou kôrou a lotosovými semienkami. V Japonsku sa však z adzuki a ryže varí napríklad tradičný sviatočný pokrm Sekihan, ktorý je pre zmenu slaný.
V západných kultúrach sú adzuki cenené predovšetkým pre svoj vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Adzuki sú vynikajúcou alternatívou mäsa pre vegánov a vegetariánov. V týchto fazuľkách sa ale nachádza aj celá rada stopových prvkov, ako napríklad fosfor, alebo draslík.
Ak budete chcieť adzuki nechať klíčiť, vyskúšajte metódu za pomoci PET fľaše, v ktorej budete mať ideálne podmienky pre silné a pevné výhonky. Na dne 2 l fľaše vytvorte asi 12 drobných otvorov, ktorými bude odtekať voda. Odstráňte viečko a do fľaše dajte veľkú hrsť dobre prepláchnutých fazúľ. Nezabudnite minimálne trikrát za deň preplachovať a tým udržiavať vo fľaši dostatočnú vlhkosť. Po 5 až 7 dňoch sa vám fľaša zaplní klíčkami, ktoré majú chuť hrášku. Môžete ich konzumovať buď priamo, alebo v šalátoch, polievkach, prípadne ázijských pokrmoch.
Energia: 1377 kcal/329 kJ; Tuky: 0,53 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,19 g; Sacharidy: 50,2 g – z toho cukry 2,35 g; Bielkoviny: 19,9 g; Soľ: 0,05 g; Vláknina: 12,7 g; Minerály: Vápník: 66 mg; Fosfor: 381 mg; Horčík: 127 mg; Draslík: 1254 mg.
BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002
Čína
250 g
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.