DOPRAVA ZADARMO OD 21 €
Prírodné sladidlo vyrobené z čerstvých datlí. Tuniské datle s vysokým obsahom vlákniny sú výborné pre výrobu sladidla.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Datľové sladidlo je nepresne, ale často nazývané ako "cukor". Ide o výrobok z čerstvých tuniských datlí. Datle sa najprv prehrejú horúcou parou, čo urýchli cukornatenie a zaistí rovnomernú konzistenciu. Potom sú usušené a namleté na jemný prášok - datľový cukor. Datľový cukor chutí menej sladko ako klasický biely cukor. Oproti nemu však obsahuje veľké množstvo vlákniny, vitamínov a minerálov. Datle sú bohatým zdrojom draslíka, chlóru, železa a vitamínov B.
Datľový cukor je pre svoju konzistenciu odporúčaný predovšetkým v kuchyni. Používame ho pri pečení, výrobe raw sladkostí alebo na sladenie rôznych pokrmov. Najmä dezertov, ochutených jogurtov, müsli zmesí, palaciniek a kaší, ale je vhodný aj do orientálnych pokrmov a ajurvédskych raňajok. Môžeme ním úplne nahradiť cukor v pekárskych receptoch. Je ale treba počítať s tým, že sladí o niečo menej ako bežné cukry. S menším úspechom ho využijete ako sladidlo nápojov. Na rozdiel od ostatných cukrov je totiž pre vysoký obsah vlákniny v nápojoch nerozpustný.
Energia: 1493 kJ/353 kcal; Tuky: 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g; Sacharidy: 80 g - z toho cukry 74 g; Vláknina: 11 g; Bielkoviny: 2,7 g; Soľ: 0,015.
100% datle v BIO kvalite.
Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Balennie obsahuje 500 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.