Agar je veľmi zdravou alternatívou želatíny. Získava sa z červených morských rias. Je priehľadný, bez chuti a zápachu. Tuhý aj za vyšších teplôt.
Na sklade viac ako 5 kusov V utorok 2. 4. odosielame, u vás v stredu 3. 4.
Agar (inak tiež agar-agar) je prírodný polysacharid s vysokou želírovacou schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvárať tzv. vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvele držia tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné pre domácu prípravu extra vysokej vrstvy želé na torty a zákusky.
V potravinárstve sa agar používa na ochucovanie, ako stabilizátor aj ako zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy apod. Jednu kávovú lyžičku Agaru a 5-10 kávových lyžičiek cukru vmiešame do 300 ml vody. Necháme 10 minút napučať a potom 15 minút varíme. Pri výrobe aspikov pridáme namiesto cukru 1/2 kávovej lyžičky soli.
Agar agar (Gelidium 100 %). Môže obsahovať stopy lepku.
Španielsko.
Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.