Takmer čierna sirupovitá hmota, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe trstinového cukru zo šťavy z cukrovej trstiny.
Na sklade viac ako 5 kusov V utorok 2. 4. odosielame, u vás v stredu 3. 4.
Trstinová šťava prirodzene obsahuje okrem cukru tiež biologicky aktívne látky potrebné k jeho stráveniu. Tie však zostávajú v sirupe, ktorý zostáva po oddelení kryštálikov cukru zo zahustenej trstinovej šťavy, teda v melase. Širšiemu používaniu melasy bráni jej výrazná chuť, ktorá väčšine ľudí vadí. V malom množstve má totiž melasa veľmi príjemnú chuť a navyše zvýrazňuje prirodzenú chuť pokrmu.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1261 kJ / 297 kcal, Tuky 0,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny <0,2 g, Sacharidy 70 g z toho cukry 59 g, Bielkoviny 3,7 g, Soľ 0,04 g, Vápnik , 250 mg (31 % DDD), Horčík 210 mg (56 % DDD), Železo 13 mg (93 % DDD).
DDD - denná odporúčaná dávka čiže referenčná hodnota príjmu
Paraguaj
Trochou melasy môžete dochutiť mlieko či jogurt ako zálievku müsli alebo kukuričných lupienkov, med alebo ovocné čaje.
Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale.
Balenie obsahuje 450 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.