MojaLekáreň.sk

Kokosový cukor so zázvorom

Zvolenému filtru nezodpovedá žiadny tovar

Zrušiť filter

Kokosový cukor so zázvorom

Kokosový cukor sa v Ázii používa ako obľúbené sladidlo už stovky rokov, ale u nás si naň ešte len začíname zvykať. Východiskovou surovinou na jeho výrobu je nektár z kvetov kokosovej palmy. Ten sa zahrievaním zahusťuje na sirup, z ktorého sa odparovaním vody vytvárajú kryštáliky, ktoré svojou farbou a konzistenciou napokon pripomínajú nerafinovaný trstinový cukor.

Výživový aspekt

Z výživového hľadiska ide o sladidlo bohaté na antioxidanty, aminokyseliny a celý rad vitamínov a minerálov (vitamíny skupiny B, horčík, draslík, zinok a železo). Glykemický index (GI) kokosového cukru je 35, čo z neho robí potravinu s nízkym GI.

Vysoký obsah antioxidantov

Vďaka vysokému obsahu antioxidantov sa mu pripisujú pozitívne účinky na zdravie, ale vedecké dôkazy zatiaľ nie sú k dispozícii. V kuchyni má široké využitie - pridáva sa do koláčov, používa sa pri pečení, dáva sa do cereálií a je vhodný ako sladidlo na sladenie nápojov, a to teplých aj studených.

Kategóriu Kokosový cukor nájdete aj na našom českom e-shope Lékárna.cz

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.