Červená šošovica je veľmi obľúbenou strukovinou s vysokým obsahom bielkovín, vďaka čomu je vhodná pre redukčnú diétu. Je ľahko stráviteľná a nemusí sa namáčať.
Na sklade viac ako 5 kusov V utorok 2. 4. odosielame, u vás v stredu 3. 4.
Lúpaná polená. Vynikajúco chutí, je rýchlo pripravená a dobre stráviteľná. Do fašíriek, polievok, do šalátov či ako príloha.
Po olúpaní hnedočervenej šupky má táto šošovica červené zafarbenie, počas varenia sa jej farba mení na tmavo žltú. Červená šošovica je veľmi obľúbenou strukovinou, pred prípravou sa nemusí namáčať. Je veľmi rýchle uvarená a pretože nemá šupku, je tiež dobre stráviteľná.
Môže obsahovať stopy lepku a zeléru.
Šošovicu preberieme, prepláchneme, vložíme ju do hrnca so studenou vodou, privedieme k varu a varíme pod pokrievkou cca 10 - 15 minút do mäkka. Osolíme až po uvarení.
Energetická hodnota 1510 kJ/360 kcal, tuky 2,8 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 58,5 g - - z toho cukry 0 g, Vláknina 11 g, Bielkoviny 27,3 g, Soľ 0 g.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.