Táto zmes na tmavý bezlepkový chlieb je vyrobená z prirodzene bezlepkových surovín.
Čoskoro na sklade
Toto je kilové balenie, z ktorého upečiete podľa receptu 2 bochníky. Nová receptúra s pridaním múky z lúpaného cícera.
Chlebové dalamániky - Prísady: 200 g chlebová múka tmavá Freeee - Doves farm, 100 g chlebová múka biela Freeee - Doves farm, 1 lyžička sušeného droždia, 300 ml vody, 1 (nie vrchovatá) lyžica psylia, 1 malá lyžička soli, 1 malá lyžička octu 1 malá lyžička cukru. A ďalej pridáme podľa chuti rascu alebo ďalšie semienka, napr.: tekvicové, slnečnicové, chia. Postup: Najprv si dáme do robotovej misy všetky suroviny bez múky a droždia, potom zapneme hnetenie a postupne pridávame múku zmiešanú so sušeným droždím. Necháme spracovať cesto a potom prikryjeme utierkou a necháme cca 60 min kysnúť v izbovej teplote. Po vykysnutí na ľahko pomúčenej doske cesto poprekladáme, dopracujeme, aby sme sa zbavili vzduchových bublín. Pre lepšiu prácu si môžeme ľahko pomúčiť aj ruky, ale s múkou opatrne! Len skutočne zľahka, tak aby sme mohli dobre tvarovať. Rozdelíme si cesto na 6 rovnakých častí a vytvarujeme si žemle/dalamániky. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a ešte chvíľku necháme dokysnúť. Potom si zapneme rúru na skoro max. cca 230 stupňov dole na spod si pripravíme plech. Medzitým môžeme jemne dalamániky potrieť len vodou a posypať semienkami alebo rascou. Po nahriatí rúry vložíme plech s dalamančekmi a hneď na spodný plech nalejeme horúcu vodu a takto pečieme v pare najprv na viac stupňov cca 5 – 10 min a potom stiahneme teplotu na asi 190 stupňov a pečieme ešte asi 20 – 25 min. Potom vytiahneme a necháme vychladnúť ideálne na mriežke, aby zospodu dalamániky pekne vychladli a nezvlhli.
Uchovajte v suchu a chráňte pred teplom.
Balenie obsahuje 1000 g.
Na otázku vám odpovie jeden z našich špecialistov
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.
Pre zaslanie nového hesla je nutné zadať e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri svojej registrácii. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocou ktorého si budete môcť zadať nové heslo.