Pšenica špalda je prastará obilnina, obsahuje predovšetkým veľa horčíka a vitamínov skupiny B. Dajú sa z nej pripraviť výborné a trvanlivé múčniky.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Výživový doplnok je potravina, ktorej účelom je doplňovanie bežnej stravy a ktorá je koncentrovaným zdrojom vitamínov a minerálnych látok alebo ďalších látok s výživovým alebo fyziologickým účinkom, ktoré potravina obsahuje samostatne alebo v kombinácii, určená na priamu spotrebu v malých odmeraných množstvách. Nemá vlastnosti prevencie, ošetrovania, liečby alebo vyliečenia ľudských ochorení. Nie je určená ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte doporučené dávkovanie. Uchovávať mimo dosahu detí!
Špalda obsahuje aj vitamín B17. V jej zrne sa nachádzajú dôležité živiny – vrátane vlákniny. Špalda je ľahšie stráviteľná ako klasická pšenica.
Špaldu môžete namlieť na múku alebo namočiť na cca 10 hodín, prepláchnite, varte 1,5 hodiny alebo 45 minút v tlakovom hrnci.
Výživové údaje na 100 g výrobku: 1480 kJ/352 kcal; tuky: 2,5 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g; sacharidy: 68 g; z toho cukry: 6,8 g; bielkoviny: 16 g; soľ: 0,02 g.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.